• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Pod mod tavsiyelerini ve kullanıcı yorumlarına burdan devam edelim.diger konuda yapılan cihaz yorumlarını buraya tasitiriz müsait bir zamanda,daha derli toplu olur.

pod ve aio ları aynı başlık altında konuşacağız ama aio normal likitler ile de kullanıldığından daha çok kullanıcı grubuna hitap edeceği için özellikle kullanıcı yorumlarında coiller ile ilgili salt mı normal likit mi kullanılıyor bilgisini belirtmekte fayda var.

ana konu linki,genel sohbet alanı,

https://www.esfvape.com/konu/nicotine-salts-ve-pod-cihazlar.65173/

genel bilgilendirme konusu,

https://www.esfvape.com/konu/pod-cihazlara-genel-bakis-ve-guncel-cihazlar.76531/

justfog minifit,

https://www.esfvape.com/konu/justfog-minifit-pod-mod.77259/

aspire breeze 2,

https://www.esfvape.com/konu/aspire-breeze-2-aio-kit.75571/

karşı görüşleri de dinlemek lazım,

https://www.esfvape.com/konu/salt-nikotin-pod-mod-ve-juul-pod-hakkinda-bilgilendirme.75662/

forumda tercih edilen güncel pod cihazlar (08.2019 yılı)

https://www.esfvape.com/konu/uwell-caliburn.87227/

https://www.esfvape.com/konu/smok-nord-kit-hakkinda.83596/

https://www.esfvape.com/konu/smoant-pasito-rbali-ilk-pod-cihazi.86952/

veeik airo,

Son düzenleme:

scouthWhiskey

E-sigara Meraklısı
Cok iyi bi konu pod mod ve e sigara arasındaki farkları da derlersek almak isteyen arada kalmış arkadaşlar faydalanabilirler :)

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
  • Beğendim
Tepkiler: O. GURSES

Jabbar

E-Sigara Acemi
Pod nedir?
Prensip olarak klasik e sigaralardan farkları yoktur, aynı mantıkla çalışırlar.
Salt nik. içeren veya yüksek mg nik. içeren likitler sayesinde kullanıcının nik. ihtiyacını kısa bir sürede gidermeyi amaçlar.
Podlarda kullanılan coillerin yüzey alanları küçüktür, küçük yüzey alanı demek, daha az buharlaşan likit demektir. Daha az buharlaşan likit ise daha az nik. iletimi demektir. İşte bu yüzden yüksek mg içeren salt likitler kullanılır. Nik ihtiyacı, daha az likit ile, daha az buharlaşma ile giderilir.
Yüzey alanı küçük coiller sayesinde enerji sarfiyatı da azalır, bu nedenle büyük bataryalara ihtiyaç duyulmaz. Küçük bataryalar sayesinde de pod cihazlar ergonomiktir.
Pod cihazların likit tüketimi düşüktür, yani vücudunuza daha az vg, pg ve aroma alırsınız. Ancak salt likitlerin içeriğindeki benzoik asit veya türevlerinin sağlığa etkisi tartışmaya açıktır.
Mtl atomizerde salt likit kullanabilir miyim?
Evet kullanabilirsiniz. Genel olarak yüksek ohm ile kullanılması gerektiği algısı vardır, ancak bu yanlıştır. Kalın bir tele fazla tur attırarak ohm değerini yükseltirsiniz, ancak bu şekilde yüzey alanını yükseltmiş olursunuz ve buharlaştırdığı likit oranını gereğinden çok fazlaya çıkartırsınız.
Asıl mesele yüzey alanı küçük coil sarmaktır. Bunu da ince teller kullanarak yapabilirsiniz, +29/30 ga gibi.
Fakat bu konuda pod cihaz performansı beklememenizi öneririm, çünkü normal atomizerlerin çoğu daha yoğun buhar vermek için tasarlanmıştır, bizim elde ettiğimiz düşük yoğunluklu buhar geniş yanma odasında ve uzun bacada ağzımıza ulaşana kadar performans kaybına uğrayacaktır (Kişisel görüşüm).

Joe Doe

Shire’s Tobacco on Gandalf Pipe’s
ESF Hakem Heyeti
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Web sitesi
www.fasttech.com
  • Joyetech, Ego AIO Eco x3
  • CoilArt, Salt RTA
ile kıyıdan köşeden kendime yer beğeniyorum.

MGK

Banlandı
nexustan memnun musunuz. Özellikle aroma ve batarya olarak.
Nexus tan pil performansı olarak da (ki bitmeden şarja takıyorum zaten el alışkanlığı), pratiklik olarak da , ayarlanabilir hava kanalından da memnunum. Likit olarak sadece "Saltica makine yağları" nı denediğim ve şuan SaltBase içtiğim için aroma konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Saltica yı başka cihazlarda da beğenmemiştim. Bu salt hikayeleri henüz oturmadı maalesef. Elimdeki 2 cihazdan birini çıkartacağım ; muhtemelen Breeze 2 yi satacağım.

• Beğendim
Tepkiler: GERTAN72

serhank

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Daha önce diğer konuda paylaştığım kısa yorumlarımı yeni cihazlarla güncelleyerek buraya taşıyayım o zaman.

Yaklaşık 4 aydır pod kullanıyorum. Son 2 aydır da sigara, eski tip klasik elektronik sigaraları herşeyi bırakıp sadece pod sistem kullanmaya başladım.
Şimdiye kadar kullandığım pod cihazlar ile ilgili kısaca yorum yazayım, belki birilerine yardımcı olur:

- Smok Rolo Badge: Aldığım ilk pod cihazdı. Aroma zayıf, boğaz vurumu yetersizdi. Pod'larını Türkiye'de bulmak zor.
- Suorin Drop: Aroma gayet yeterli, gerçek sigara içimine çok yakın bir cihaz. Malzeme kalitesi, tasarım olarak çok seviyordum. Pili benim için yetersizdi. Ancak hava sensörü çok çabuk bozuldu.
- Suorin Vagon: Suorin Drop'taki hava sensörüne likit sızması sorununu halletmiş. Bu cihazı eşime aldım. Birkaç kez denedim. Aroma çok başarılı. Tam bir sigara içimi cihaz olmuş. Ben çok beğendim. Tasarım olarak da çok şık, kaliteli bir görüntüsü var. Şu anda pod bulma sorunu yok.
- BO+: Çok zayıf bir cihaz, buhar ve aroma yeterli gelmedi. Doldurulabilir podlar gevşek kalıyordu, bir kağıt yardımı ile yerine oturtuyordum.
- Jwell Le Cube: Pili çok güçlü, buharı gayet iyi, aroma fena değil. Ancak sigara içim için çok gevşek. Ciğer çekim yapmak gerekiyor. Salt nikotine uygun bir cihaz değil bence. Çok nadiren normal likitlerim ile kullanıyorum.
- Tesla Tpod: Cihazın tasarımı güzel. Ama sigara içimi konusunu biraz abartmışlar. Aşırı sıkı. Dolayısıyla buhar almak zor oluyor. Aroma yok denecek kadar az. Podlarını Türkiye'de henüz bulamadım.
- Vaporesso Nexus: Seramik coil ile aroma biraz zayıf kalıyor ama genel olarak en memnun kaldığım 2. cihaz. Çok temiz bir içim sunuyor. Hava ayarı olması çok büyük bir artı. Klasik coil ile henüz denemedim. Coilleri Türkiye'de kolay bulunuyor. Ancak ufak ufak sızdırması beni çok rahatsız etti.
- Mi-pod: Halen kullandığım, elimdeki en eski cihaz ve ağırlıklı bunu kullanıyorum. Pil süresi, aroması, buharı herşeyinden çok memnunum. Türkiye'de pod bulmak zor olmuyor. Podları 10 gün kadar gidiyor. Çok hafif. Tasarımını beğeniyorum. Kesinlikle Laan modlardan önce açık ara en memnun kaldığım cihaz bu oldu. İster ciğer çekim ister podların içinden çıkan ufak bir plastik parça ile sigara içimi olarak kullanılabiliyor. Aromasının mükemmel olduğunu tekrar belirtmek isterim. Kolay bozulduğu gibi yorumlar okuyorum. Elimdeki en eski cihaz, en ufak bir sorun yaşatmadı.
- Shanlaan Laan Pod: Diğerlerine göre hem biraz daha büyük hem daha ağır. Ancak 1300mah pili var. Seramik coilli olmasına rağmen aroma muhteşem. Shanlaan cihazlarının kalitesi tartışılmaz. Çok şık bir cihaz. Şu anda sürekli olarak kullandığım iki cihazdan birisi. Mi-Pod dahil hepsini kenara koydum. Coilleri yine diğerlerine göre en dayanıklı olanı. Bluetooth uygulamasından güç ayarı yapabiliyor, pil durumunu görebiliyorsunuz. Hava ayarı yok. Ancak MTL içim sunuyor, herhangi bir ayar ihtiyacı hissetmiyorum. Boğaz vurumu yine diğerlerinden açık ara önde. Herhangi bir şekilde zerre akıtma, sızdırma yapmıyor.
- Shanlaan Laan Lite: Bu cihazı pek istemeye istemeye aldım. Ancak geldiğinde hem şıklığı hem kullanımı ile beni büyüledi. Aroma Laan gibi muhteşem, yine seramik coil. Hava ayarı yok ama MTL için çok uygun. Hafif, çok kaliteli, çok derli toplu bir cihaz. Yalnız çok büyük 2 eksi yönü var. Birincisi pili. 320mah. Benim için çok çok yetersiz. Buna karşılık şarjı micro USB değil. Mıknatıslı özel bir şarj kablosu ile geliyor. Dolayısıyla o kabloyu sürekli taşımak zorunda kalıyorsunuz. Yine de sürekli kullandığım 2.cihaz. Herhangi bir şekilde terleme, sızdırma, akıtma yapmıyor.
- Renova Zero: Renove, Vaporesso'nun sadece pod üretimi için çıkarttığı yeni markası. Gerçekten güzel iş çıkartmışlar. Güzel bir aromaya sahip seramik coil'i var. Pili 620mah. Ufak, şık, hafif bir cihaz. Podlarında özel bir doldurma sistemi var. Bir tıpa ile uğraşmadan, sadece doldurma deliğinden bastırıyorsunuz. Bir akıtma sızdırma yapmadan doluyor. Sıkılık yine tam bana göre.

Buna göre sıralamam şöyle (en iyiden kötüye);

1- Shanlaan Laan
2- Shanlaan Laan Lite
3- Renova Zero
4- Mi-Pod
5- Vaporesso Nexus
6- Suorin Vagon

Kullanmayı bir daha düşünmeyeceğim cihazlar (en kötüden iyiye);
1- Tesla T-pod
2- BO+
3- Jwell Le Cube
4- Smok Rolo Badge
5- Suorin Drop

easychamp

E-sigara Meraklısı
Vladdin re siparişini 2 gün önce verdim. Nicsalt test edip denemek adına hem ucuz hem de okuduğum kadarıyla sağlam iyi bir cihaz. Hoşuma giderse bu iş Lostvape Orion ve Mi-pod alır, büyük ve ağır modlardan pillerden vs. kurtulurum gibi duruyor.

• Beğendim
Tepkiler: GERTAN72

sAmcro

E-Sigara Acemi
Daha önce diğer konuda paylaştığım kısa yorumlarımı yeni cihazlarla güncelleyerek buraya taşıyayım o zaman.

Yaklaşık 4 aydır pod kullanıyorum. Son 2 aydır da sigara, eski tip klasik elektronik sigaraları herşeyi bırakıp sadece pod sistem kullanmaya başladım.
Şimdiye kadar kullandığım pod cihazlar ile ilgili kısaca yorum yazayım, belki birilerine yardımcı olur:

- Smok Rolo Badge: Aldığım ilk pod cihazdı. Aroma zayıf, boğaz vurumu yetersizdi. Pod'larını Türkiye'de bulmak zor.
- Suorin Drop: Aroma gayet yeterli, gerçek sigara içimine çok yakın bir cihaz. Malzeme kalitesi, tasarım olarak çok seviyordum. Pili benim için yetersizdi. Ancak hava sensörü çok çabuk bozuldu.
- Suorin Vagon: Suorin Drop'taki hava sensörüne likit sızması sorununu halletmiş. Bu cihazı eşime aldım. Birkaç kez denedim. Aroma çok başarılı. Tam bir sigara içimi cihaz olmuş. Ben çok beğendim. Tasarım olarak da çok şık, kaliteli bir görüntüsü var. Şu anda pod bulma sorunu yok.
- BO+: Çok zayıf bir cihaz, buhar ve aroma yeterli gelmedi. Doldurulabilir podlar gevşek kalıyordu, bir kağıt yardımı ile yerine oturtuyordum.
- Jwell Le Cube: Pili çok güçlü, buharı gayet iyi, aroma fena değil. Ancak sigara içim için çok gevşek. Ciğer çekim yapmak gerekiyor. Salt nikotine uygun bir cihaz değil bence. Çok nadiren normal likitlerim ile kullanıyorum.
- Tesla Tpod: Cihazın tasarımı güzel. Ama sigara içimi konusunu biraz abartmışlar. Aşırı sıkı. Dolayısıyla buhar almak zor oluyor. Aroma yok denecek kadar az. Podlarını Türkiye'de henüz bulamadım.
- Vaporesso Nexus: Seramik coil ile aroma biraz zayıf kalıyor ama genel olarak en memnun kaldığım 2. cihaz. Çok temiz bir içim sunuyor. Hava ayarı olması çok büyük bir artı. Klasik coil ile henüz denemedim. Coilleri Türkiye'de kolay bulunuyor. Ancak ufak ufak sızdırması beni çok rahatsız etti.
- Mi-pod: Halen kullandığım, elimdeki en eski cihaz ve ağırlıklı bunu kullanıyorum. Pil süresi, aroması, buharı herşeyinden çok memnunum. Türkiye'de pod bulmak zor olmuyor. Podları 10 gün kadar gidiyor. Çok hafif. Tasarımını beğeniyorum. Kesinlikle Laan modlardan önce açık ara en memnun kaldığım cihaz bu oldu. İster ciğer çekim ister podların içinden çıkan ufak bir plastik parça ile sigara içimi olarak kullanılabiliyor. Aromasının mükemmel olduğunu tekrar belirtmek isterim. Kolay bozulduğu gibi yorumlar okuyorum. Elimdeki en eski cihaz, en ufak bir sorun yaşatmadı.
- Shanlaan Laan Pod: Diğerlerine göre hem biraz daha büyük hem daha ağır. Ancak 1300mah pili var. Seramik coilli olmasına rağmen aroma muhteşem. Shanlaan cihazlarının kalitesi tartışılmaz. Çok şık bir cihaz. Şu anda sürekli olarak kullandığım iki cihazdan birisi. Mi-Pod dahil hepsini kenara koydum. Coilleri yine diğerlerine göre en dayanıklı olanı. Bluetooth uygulamasından güç ayarı yapabiliyor, pil durumunu görebiliyorsunuz. Hava ayarı yok. Ancak MTL içim sunuyor, herhangi bir ayar ihtiyacı hissetmiyorum. Boğaz vurumu yine diğerlerinden açık ara önde. Herhangi bir şekilde zerre akıtma, sızdırma yapmıyor.
- Shanlaan Laan Lite: Bu cihazı pek istemeye istemeye aldım. Ancak geldiğinde hem şıklığı hem kullanımı ile beni büyüledi. Aroma Laan gibi muhteşem, yine seramik coil. Hava ayarı yok ama MTL için çok uygun. Hafif, çok kaliteli, çok derli toplu bir cihaz. Yalnız çok büyük 2 eksi yönü var. Birincisi pili. 320mah. Benim için çok çok yetersiz. Buna karşılık şarjı micro USB değil. Mıknatıslı özel bir şarj kablosu ile geliyor. Dolayısıyla o kabloyu sürekli taşımak zorunda kalıyorsunuz. Yine de sürekli kullandığım 2.cihaz. Herhangi bir şekilde terleme, sızdırma, akıtma yapmıyor.
- Renova Zero: Renove, Vaporesso'nun sadece pod üretimi için çıkarttığı yeni markası. Gerçekten güzel iş çıkartmışlar. Güzel bir aromaya sahip seramik coil'i var. Pili 620mah. Ufak, şık, hafif bir cihaz. Podlarında özel bir doldurma sistemi var. Bir tıpa ile uğraşmadan, sadece doldurma deliğinden bastırıyorsunuz. Bir akıtma sızdırma yapmadan doluyor. Sıkılık yine tam bana göre.

Buna göre sıralamam şöyle (en iyiden kötüye);

1- Shanlaan Laan
2- Shanlaan Laan Lite
3- Renova Zero
4- Mi-Pod
5- Vaporesso Nexus
6- Suorin Vagon

Kullanmayı bir daha düşünmeyeceğim cihazlar (en kötüden iyiye);
1- Tesla T-pod
2- BO+
3- Jwell Le Cube
4- Smok Rolo Badge
5- Suorin Drop

Hocam Shanlan Laan Lite akıtma sızdırma yapıyor mu çekim ne kadar sıkı pod ömrü ne kadar

Son mesajlar