• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

cs875

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
C6A67C00-9853-4A60-A000-D77177699458.jpeg
Birkaç konu var ama genel sohbet ve bilgi paylaşım amaçlı olsun;
Gus atomizer, mekanik modları kullanan veya almak isteyenler için görüş ve önerileri buradan paylaşalım
@Mordor Buharcısı @Şahan marka fanatikleri olarak ilgili arkadaşlara haber edersiniz :)
İlk anlıkta benden gelsin bakalım :ThumbsUp.:

@Şahan : kardeşimden alıntı

İlk bildiğimiz Lite grubu atomizer, yüzük de karşılıklı 1.2mm den 6 delik, coil altı 2x1.0mm ve 1x0.8mm totalde 3 delik.

İkincisi zest grubu, yüzük delikleri aynı coil altı 2x1.0mm. İlk grup zest üstte iğne deliği kadar yerden dolum olur, ikinci zest v2 ur denilen modelde likit kontrolü ile kapatalıp açıldığından üstten geniş dolum deliklidir.

Üçüncüsü zest v2.2 urs 5p denilen modeldir. Bu modelin coil altı zest ile aynı 2x1.0 mm ama yüzük de ekstra dan 2 şer adet 1.0mm ufak delikler vardır, dolayısıyla hava girişi bu deliklerle kısılabilir.

Diğeri zest v2.3 denilen yani diğer adıyla 2X0.8mm coil altı delikleri olan modeldir. Bu modelin yüzüğünde karşılıkı 3er deliği olan 3p, ekstra küçük 2 tane 1.0mm deliği olan 5pdir. Coil altı 0.8 olduğundan yüzükteki ayar işlevsizdir ve oldukça sıkıdır.

En yeni gruptan olan minimo 775 coil altı 2x0.77 deliklere sahip ve 5p yüzüklüdür.

Yine yenilerden olan et9 ise 5p yüzüklü ve coil altı 2x0.9 mm dir.

Tbc chimney denilen chimney, gus dışından bir firmanın yapmış olduğu bir chimneydir ve gus ın şekerli yorumlamasını engeller. Türkiye de adı tobacco olarak geçer ama alakası yoktur hocam.

Minimo atomizeri küçülten bir tiny settir, aromada artış sağlanırken buhar sıcaklaşır. Yeni tiny setin aroma yorumlaması değişiktir.

Sıkılık istenirken aromadan fedakarlık etme durumu söz konusudur gus ekibinde, ama boğaz vurumu kanthal vb tellerle mümkün değildir hocam. Tüm atoları aroma odaklıdır.

Başka sorularınız varsa yardımcı olurum zevkle :) konu hayırlı olsun

Benim favorim fotodan da belli olduğu üzere momentous :) bu arada minimo 775 ve momentous v2 harici tüm modelleri kullandım.
0bc655b0d46cdcf057f978f6af5b14e2.jpg

Son düzenleme:

atly_

E-sigara Meraklısı
Konu başlarda konuşulmuş, aynı sorınu yaşayan bir çok kullanıcı var gördüğüm kadarıyla. Ama net şekilde çözebilmiş olan yok yada buraya iliştirmemiş. Benim sorunumda o arkadaşlarla aynı. Çok zor dönüyor hava kanalıl likitlediğim halde. Başka bir yolu yordamı var mı bu işin? Oringleri ddğiştirmedim henüz.

blackk

E-sigara Meraklısı
gus zest v2 için şeffaf bellcap tank tedarik edebileceğim biryer var mıdır?
şeffaf tankın dişleri kırıldı, metal tankı taktım onda da bittimi doldumu belli olmuyor.

• Beğendim
Tepkiler: ufuksonmez3

yarenersonmez

E-sigara Meraklısı
Konu başlarda konuşulmuş, aynı sorınu yaşayan bir çok kullanıcı var gördüğüm kadarıyla. Ama net şekilde çözebilmiş olan yok yada buraya iliştirmemiş. Benim sorunumda o arkadaşlarla aynı. Çok zor dönüyor hava kanalıl likitlediğim halde. Başka bir yolu yordamı var mı bu işin? Oringleri ddğiştirmedim henüz.
Videonun birinde oringlere dudak nemlendirici gibi bişey sürdüklerini görmüştüm, sağlık açısından sorun teşkil edeceğini zannetmem, denemeye değer bir yöntem
Bende momentus 2.1 var, sarımdan sonra arta kalan pamukları toparlak hale getirip 1 damla likit damlatıp oringlere sürüyorum ve hiçbir problem yaşamıyorum

Mevlevi

E-Sigara Tecrübeli
Merhaba Üstadlar,
Bu Gus phenomenon YTFK klonunu çıkarmıştı.
Orjinali ile birebir aynı olduğu söyleniyordu.
Deck vidaları dahil ayırmak neredeyse imakansız denmişti.
Bu ayırımı yapabilecek var mı ? Neye dikkat etmemiz gerekiyor.

Frantikk

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Merhaba Üstadlar,
Bu Gus phenomenon YTFK klonunu çıkarmıştı.
Orjinali ile birebir aynı olduğu söyleniyordu.
Deck vidaları dahil ayırmak neredeyse imakansız denmişti.
Bu ayırımı yapabilecek var mı ? Neye dikkat etmemiz gerekiyor.
Likit besleme kanallarından ve (az sayıda klonda) onlar da aynıysa atonun altının rahat açılıp açılamamasından ayırt edilebiliyordu.

• Beğendim
Tepkiler: darkskylord

Frantikk

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Üstad rica etsem biraz daha detay alabilir miyim ?
Zest decklerde likit besleme kanalı deckten dışarı doğru kalından inceye doğru gidiyor. Birçok klonda bu kanalın dümdüz açıldığını görürsünüz. Ayrıca orijinal decklerde atomizerin altı açılmaz. Vidayı çıkarabilirsiniz ama alt tepsi press fittir. Klonlarda çıkar.

orca73

E-Sigara Tecrübeli
Zest decklerde likit besleme kanalı deckten dışarı doğru kalından inceye doğru gidiyor. Birçok klonda bu kanalın dümdüz açıldığını görürsünüz. Ayrıca orijinal decklerde atomizerin altı açılmaz. Vidayı çıkarabilirsiniz ama alt tepsi press fittir. Klonlarda çıkar.
Deck altını, vida söküldükten sonra 7mm lokma anahtarıyla çevirip açabilirsiniz, nadiren de olsa derin temizlik yaparken açıyorum.

A.Sipahi

E-sigara Meraklısı
İyi günler herkese. Yakın zamanda forumdan 2.el momentous 2.1 aldım. Driptipi bacadan ayıramıyorum. Driptip ayrılıyor mu yoksa nafile bir çaba içerisinde miyim ? Yardımcı olabilecek var mı ?

cs875

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
İyi günler herkese. Yakın zamanda forumdan 2.el momentous 2.1 aldım. Driptipi bacadan ayıramıyorum. Driptip ayrılıyor mu yoksa nafile bir çaba içerisinde miyim ? Yardımcı olabilecek var mı ?
Ayrılıyor iyi sıkışmışsa plastik eldiven, bir taraf sıcak bir taraf soğuk artı drip kısmın dibine yağ sıkarak sökmeyi deneyin

A.Sipahi

E-sigara Meraklısı
Momentous'u tam çözdüm bu aroma nedir yahu diye 1 haftadır keyifle içiyordum. Ancak anlayamadigim şekilde dün akşamdan beri akıtma sorunu yaşıyorum.
Az pamuk çok pamuk 2mm 2.5 mm hepsini denedim ama geçmedi.
Sebebi ne olabilir acaba? Bu aromayi tattiktan sonra diğer atomizerlere elim gitmiyor.

brus77

E-Sigara Kullanıcısı
Momentous'u tam çözdüm bu aroma nedir yahu diye 1 haftadır keyifle içiyordum. Ancak anlayamadigim şekilde dün akşamdan beri akıtma sorunu yaşıyorum.
Az pamuk çok pamuk 2mm 2.5 mm hepsini denedim ama geçmedi.
Sebebi ne olabilir acaba? Bu aromayi tattiktan sonra diğer atomizerlere elim gitmiyor.
Hocam dolum yada alt taraftan o ring zarar görmüş olma ihtimali yüksek. Besleme ve hava girişini kapatıp emme yapın. Kaçak varsa akıntı sebebi o olabilir.
Saygilar

• Beğendim
Tepkiler: A.Sipahi

A.Sipahi

E-sigara Meraklısı
Hocam dolum yada alt taraftan o ring zarar görmüş olma ihtimali yüksek. Besleme ve hava girişini kapatıp emme yapın. Kaçak varsa akıntı sebebi o olabilir.
Saygilar
Tamamdır hocam deneyeceğim. Likiti besleme kanalını kapatarak doldurmustum. Hava kanalini açar açmaz yine akitmisti. Yedek oring bulabileceğim bir yer yok değil mi. Bir de yedek tank belcap falan

Remus

E-Sigara Kullanıcısı
Orijinal gus IOU-R mevcut bende ama ne yaparsam akıtmayı çözemedim. Kullanan ve bilgili bir üstad yardımcı olabilir mi?