• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol
Güzel insanlar hepinize merhaba.Bu benim ilk incelemem bu yüzden sürçül ihsan edersem affola.
Screenshot_20230222_185953_Gallery.jpg
Öncelikle Kuma Rta'nın herkese hitap edeceğini düşünüyorum.Standart paket içeriğine bakıldığı zaman gerek çemberler gerekse hava pinleri ile pek çok içim şekline ve likit türüne uygun,malzeme kalitesi olarak tatmin edici bir atomizer görüyoruz.
Screenshot_20230224_172752_Gallery.jpg
Malzeme: Ss 316(paslanmaz çelik)+PC tank
NOT:Bishop rtanın 4 ml camları Kuma ile uyumlu bende bir adet cam var lakin standart içeriğe dahil değil.
Çap:22 mm
Boy:34 mm (driptip hariç)
Kapasite: 4,5-4,8 ml
Screenshot_20230222_173347_Gallery.jpg
3 adet çemberimiz(chimney) var.
1.45°
2.Düz
3.Merdiven
Çemberler atomizerin genel karakterini tümden degistirecek bir etki yapmasa da farklı likit türlerinde performansa katkı yapiyorlar.Örnegin vurum içim 3.çember(merdiven) katkı sağlarken 2.çember(düz)aromanın artmasına katkı veriyor.
Screenshot_20230222_173305_Gallery.jpg
Hava pinleri:
2×0.9 mm
2×1.0 mm
2×1.2 mm
2×1.4 mm
Diğer:
1×oring set
1× ss driptip
Screenshot_20230222_185936_Gallery.jpg
Sarması ve pamuklamasi oldukça kolay kullanıcı dostu bir atomizer.Hata kaldırıyor dikkat etmeniz gereken husus pamuğun deck izasını geçmemesi; çünkü
20230222_171954.jpg
Deck ile çember kapatıldığı zaman buradaki çizgilerin örtüşmesi gerekiyor.Bu besleme için faydalı diğer türlü durumlarda oringleri yeme ihtimalini göz ardı etmemekte fayda var.
Buhar sıcaklığı ılık ile soğuk arasında sarımıza göre değişkenlik göstermekle beraber kuru bir buharla karşılaşacaksınız
Screenshot_20230222_185924_Gallery.jpg
Hava pinlerinin açısı 45° bu durum yapısal özellikleri ile(geniş yanma odası,dar ve boyuna oranla uzun baca gibi) birleşince havayı direk coile vermeyen,yanma odasının içindeki Hava akımını kullanan bir mühendislik görüyoruz.Bu durum en başta vurum sonrada aroma kaybının azalması demek.
Screenshot_20230224_180015_Gallery.jpg
Kişisel deneyim olarak 2 ayı aşkın süreçte 3.çember(merdiven) ve ağırlıklı olarak kör+0.9 pin ya da 2×0.9 pin kullandım.Standart sarımım 28 ga kenthal tel,2 mm Çap ve yaklaşık 1 ohm değerlerdi.Agirlikli olarak yüksek nikotinli tütün aromalı çeşitli likitler ile kullandım(tribecca,parliament,latakia,cdd 9-30,sek nbase,heisenberg, grahamcraker gibi)Tribecca içindeki ry4 aromayi çok net hissederken latakiadaki odunsu tatlar yumuşak bir şekilde geldi.Bu arada Kuma Rtanın likitlerdeki nikotin iletimi gerçekten başarılı, doyurucu.Heisenberg düşük nikotinli bir likitti onu 1.çember(düz) ve 2×1.4 pinler ile kullandım baskın mentol aroması dışında alt aroma olan meyveleri tek tek hissettirdi tabi burada rtdl ye yakın bir içim deneyimi yaşadım. 2.çember(45°) Grahamcracker ile kullandım vurum bir tık azalırken aroma coştu.Kısacası farklı likit türlerinde farklı çemberler seçilebilir.
Vakit ayırıp okuyan tüm üstadlara teşekkür ederim.Tüm bunlar kendi kişisel görüşlerimdir kullanıcıdan kullanıcıya fark gösterebilir.Baska atomizerlerle herhangi bir karşılaştırma içermektedir:)

Dosya Eklentileri

• Screenshot_20230222_173305_Gallery.jpg
    Screenshot_20230222_173305_Gallery.jpg
    68.4 KB · Gösterim: 110
Son düzenleme:

STan

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
@STan ; emek verip, zaman ayırıp, bu güzel incelemeyi forum ile paylaştığın için, teşekkür ederim.

Kesinlikle, orjinal yada klon bir şekilde temin edip, kullanmak, aroma ve vurum performansını birebir yaşamak istediğim atomizerlerden bir tanesidir.

Kim bilir, belki de forum tedarikçileri de ürünü getirip, forum kullanıcılarının satışına sunarlar… ( inşallah )

Tekrar inceleme için, teşekkürler. Buharınız, aromanız bol olsun. 🙂
Teşekkürler sayın hocam,inşallah sadece kuma değil istediğimiz ürünlere ulaşmak almak kolay olur bizler dilediğimiz gibi kullanırız

• Beğendim
Tepkiler: Labuda

STan

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Elinize sağlık hocam.
Peki ya bishop mtl ile karşılartırabilir miyiz? Atomizer yapıları benzer geldi, en azından kuma getiremiyoruz bishop birazda olsa benzer olur mu sizce?
Hocam doğru benziyorlar Bishop ile birbirine yakın atomizerler lakin Bishop tam karşılığı değil kumanin.Neyse uzatmayım birazda olsa benzerler,doğrudur özellikle 6 ml.lik hali kısa olana göre daha yakın

• Beğendim
Tepkiler: Yusakara

STan

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Eline, emeğine sağlık hocam. Özellikle High end ürünlerin inceleme konularına hastayım alamasakta almış kadar oluyoruz :)
Teşekkürler sayın hocam valla normalde almamız lazım üretilen yer coğrafi olarakta bize yakın,italya. Sosyal mecralarda italyanların spica pro,penodatv1 gibi atomizerlerimiz ile çok göndersine rastlanmıştım ve şaşırmıştım.Bence bizde böyle şeyleri hakediyoruz da neyse girmeyim o konulara tadımız kaçmasın

yasinkara77

E-sigara Meraklısı
arkadaşlar orjinal var bende de 0,8 lik hava pinlerinden arıyorum ama flashın pinler uyum sağlar mı bilginiz var mı ya da hangi pinlerden alırsam uyumlu olur?

• Beğendim
Tepkiler: STan

STan

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
arkadaşlar orjinal var bende de 0,8 lik hava pinlerinden arıyorum ama flashın pinler uyum sağlar mı bilginiz var mı ya da hangi pinlerden alırsam uyumlu olur?
Ovvv kitabın tam ortasından sordun valla hocam flash pinleri bir deneyim iftardan sonra haber ederim,acele işiniz yoksa

yasinkara77

E-sigara Meraklısı
estf :) aksine çok mutlu oldum deneyebilecek birinin olmasına :) malum orjinalde 0,8 gelmiyor.. bi taraf kapalı diğer taraf 0,9 yapınca sıkı geldi, 1,00 takınca da havadar geldi.. sanırım en güzeli 0,8x2 adet kullanmak olacak diye düşünüyorum ama sizin deneyiminize göre ben de sipariş çekerim :) şimdiden iyi iftarlar hayırlı ramazanlar dilerim.

STan

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
estf :) aksine çok mutlu oldum deneyebilecek birinin olmasına :) malum orjinalde 0,8 gelmiyor.. bi taraf kapalı diğer taraf 0,9 yapınca sıkı geldi, 1,00 takınca da havadar geldi.. sanırım en güzeli 0,8x2 adet kullanmak olacak diye düşünüyorum ama sizin deneyiminize göre ben de sipariş çekerim :) şimdiden iyi iftarlar hayırlı ramazanlar dilerim.
Orjinalini bilmiyorum klon kumaya oluyor ama çıkıntı kalıyor.
Orjinalede oluyor lakin dediğiniz gibi çıkıntılı kalıyor hocam

• Beğendim
Tepkiler: Labuda ve Remus

Labuda

E-Sigara Güru
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Orjinalede oluyor lakin dediğiniz gibi çıkıntılı kalıyor hocam
Ulton klonu orjinalin bire bir aynısı uyması lazım ama orj.elimde olmadığı için sadece klonu söyledim belki uymaz arkadaşı yanlış yönlendirmiş olurum

• Beğendim
Tepkiler: STan