• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

hoxanxus

E-Sigara Kullanıcısı
Son sezon için yorumları alalım :)

• Beğendim
Tepkiler: CızBız

alse

E-Sigara Tecrübeli
dizi nasıl bir dizi özet geçseniz ne iyi olurdu

Skayn

E-sigara Meraklısı
Efsane dizilerimden. Son sezon ilk bölüm bugün geldi. Eve yeni geldim yemekten sonra izlenmeyi bekliyor.:ThumbsUp.:

• Beğendim
Tepkiler: CızBız

hoxanxus

E-Sigara Kullanıcısı
Britanya menşeiliyken çok daha sertti, ipler amerikanın eline geçince biraz popa dönüştü. Fakat dördüncü sezon herhalde içlerinde en hardcore olanı da oydu. Black mirror’u sadece distopik sistem eleştirisi olarak görmemek gerekli. Aşağı yukarı geleceğimizi de anlatıyor, başımıza gelecekleri, insanların halini vs. Dolayısıyla izleyiciyi de bu geleceğe hazırlıyor gibi geliyor bana. İnternetle beraber hayatımıza giren kavramların ve bize ulaştırdığı bilgilerin ucu bucağı yok ve bu kadar bilgiye dünya tarihinde ulaşabilen tek nesil bizler ve sonrasıdır. Bugün yaşanan bir gün, geçmişteki onlarca, hatta yüzlerce yıla tekabül ediyor bilgi akışı ve teknolojinin insan hayatına entegre edilmesiyle. Önümüzdeki dönemlerde bunu daha şiddetli hissedeceğiz yaşamımızda. 2070 yılında robotların yapamadığı hiçbir insalsal aksiyon kalmayacak. İnsan biyolojik ve fiziksel kısıtlılıklarıyla yapay zekanın çok gerisinde kalacak evrim skalasında. Yani önümüzdeki 50 yıl içerisinde dünya çok daha eğlenceli bir hale gelecek, negatif anlamda tabi.

Black mirror da bütün bu olanların ve yaşananların üzerinden seyirciye alternatif gelecek senaryoları sunuyor. Yani bizi hazırlıyor :)

Son sezon bugün çıktı hocam :)

son sezonda uss callister favorim

• Beğendim
Tepkiler: Jabbar

frkymn

E-Sigara Kullanıcısı
Web sitesi
uzam.org
Bu haberi forumdan almam da iyi oldu ben de sıkı bir takipçisiydim dizinin. Son sezonu beğenerek izledim. Bu sezonun da interaktif olacağı yazılıp çizilmişti galiba. Kafamda net bir şey oluşmadı :D Hemen birazdan çayı demler, tribeca'yı sarar izlerim bakalım :)

Ozuma

E-Sigara Kullanıcısı
ikinci sezondan sonra bıraktım. Popüler kültürü anlatan şeyin popüler kültür malzemesine dönüştüğüne şahit olduk. Hem anlatılanlar da aşağı yukarı Baudrillard, Debord veya Frankfurt Okulu'nun yıllarca anlattığı şeyler. Bilmeyenleri sıkmaz ama ben her bölümde "eee bunların olacağını biliyoruz eeee" diye izlemeye devam edip sıkıldım.

HAŞOFTMANLI

E-sigara Meraklısı
Bandersnatch isimli interaktif film olarak özel bir bölüm yayınlandı.

rebula34

E-Sigara Kullanıcısı
Genel olarak kafa dağıtmayan tam tersine kafa açan, rahatsız eden, iç karartan bir dizi. Başarısı ise bu söylediklerimi başarması :) İnteraktif filmi yarın gece izleyeceğim. @HAŞOFTMANLI hocam senin verdiğin link pek interaktif olmamış yalnız :)

hk17

E-Sigara Acemi
Yeni sezondan ziyade 312 dakikalık interaktif film olarak bugün yayınlandı. Yaptığınız seçimlere göre hikayenin akışını ve nasıl sonlanacağını siz karar veriyorsunuz. İnteraktif film nedir diye sorarsanız daha önce yapılmış güzel bir örneğine aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. Şuan dizi-film sitelerinde bölümler mevcut fakat kendi kararlarınız yerine başkasının fikirleri ile ilerleyen senaryoyu izlemek yerine netflix üzerinden izlemenizi tavsiye ederim.

• Beğendim
Tepkiler: disnoy

bobin

E-Sigara Kullanıcısı
2. sezonda izlemeyi bırakmıştım tekrar izlemeye vakit bulamadım ama güzel diziydi

HAŞOFTMANLI

E-sigara Meraklısı
Genel olarak kafa dağıtmayan tam tersine kafa açan, rahatsız eden, iç karartan bir dizi. Başarısı ise bu söylediklerimi başarması :) İnteraktif filmi yarın gece izleyeceğim. @HAŞOFTMANLI hocam senin verdiğin link pek interaktif olmamış yalnız :)
Üzerinde çalışıyorlarmış hocam:D
Edit: Ben sadece bölüm ismini kopyalamak istemiştim:D Siteyi de almış:D

erlmct

E-Sigara Kullanıcısı
kurgusu itibari ile gelmiş geçmiş en iyi dizidir. favori bölümüm Playtest.

• Beğendim
Tepkiler: Eflatunbuhar

BilgeHan35

E-Sigara Kullanıcısı
az önce 4 sezon 6. bölümü izledim son bölüm bu değil mi

frkymn

E-Sigara Kullanıcısı
Web sitesi
uzam.org
Benim favori bölümüm de 4.sezon son bölüm black museum olmuştur. Ve hikayesinin gerçek olduğunu da trt belgesel izlerken öğrenmiştim daha da enteresan hale gelebiliyor :D