• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tüm üyelerimizin dikkatine!. Forum harici "Facebook, Whatsapp, İnstagram vb." Sosyal oluşumlara, üye davet etmek ve davet talebinde bulunmak yasaktır.

Forum kurallarini okumak icin tiklayiniz.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

eciguser

E-Sigara Kullanıcısı
İşbu mesajımla, kurmayı denemiş oluyorum! :)

Nbase = nikotin ("n") + base (farklı oranlarda VG+PG+distile su/alkol, yani "base")

"Base" kısmını açmak gerekirse: %100 VG olabilir, %80 VG + % 20 PG olabilir, %80 PG + %20 VG olabilir, %90 VG + %10 distile su olabilir, %95 VG + %5 alkol olabilir vs. vs. vs. Akla gelebilecek olan her tür bileşimin kullanıcıları var.

Aromasız nbase kullanmanın (ilk aklıma gelen) avantajları:

- Görece ucuz olması (elbette, kaliteli nbase'ler, çok ucuz e-likitlerden daha pahalıya gelebiliyor!).
- Nikotin ihtiyacını giderirken, "aroma"lardaki bilinmeyen ve sağlığa zararlı olabilecek olan maddelerden yoksun olması.

Aromasız nbase kullanmanın (ilk aklıma gelen) dezavantajları:

- Farklı oranlarda nikotin içermesine rağmen, kimilerine göre, "buhar solumak" gibi olması.
- Aynı nedenle, normal sigarayı bırakmak için e-sigarayı ilk kez deneyenleri tatmin edemeyebilecek olması.

Bana kalırsa:

- "Aromasız" olsa bile, içindeki nikotinin varlığı hissediliyor ve belirli bir tatmin sağlıyor...
- Belki, çayı/kahveyi şekersiz içmeye benzetilebilir... Başlangıçta yadırganabiliyor; ama ısrar edip alışınca, şekerli çaya/kahveye dönmek ne kadar zorlaşıyorsa, aromalı likitlere dönmek de o kadar zorlaşıyor gibi...

İyi de, bu kadar "basit" bir şey için niye kulüp?

Çünkü o kadar da basit değil: VG/PG oranları, nikotin oranı, distile su oranı, alkol eklemenin faydalı olup olmadığı vs. vs. bir sürü "incelik" söz konusu!..

Kısacası, var mısınız bu kulübe üye olup bilgilerinizi/deneyimlerinizi paylaşmaya? :)

starmaster

DEATHPOOL
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Alkollü nbase görmedim :)

VaporZone

Sek Nbase İçer
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
1 senedir Sek Nbase içiyorum ama sıkıldım. Bence azda olsa beraber götürülmeli.:)

Rebellion

Mantığın yetmediğnde sadece inan...
ESF Güru
Sek nbase e kadar yükseldiysen bence nikotinide azalt hocam @VaporZone
Zirvede bırakmak gibi olur... Yada tam tersi nikotinsiz likitle sadece keyfe dönüştürebilirsiniz...

• Beğendim
Tepkiler: gktuncer

Rebellion

ESF Güru
Tekrar hatırlatma için teşekkürler @drog hocam peki
Aromadaki pg yaptığımız likiti bakteri ve mikoplardan koruyabilirmi... Tabiki %99 hiçbirşey koruyamıyor ama ne kadar yardımcı olur...

• Beğendim
Tepkiler: drog

kaanzor

E-Sigara Kullanıcısı
Tadını acayip merak ettiğim olay bir türlü saf n base içmek nasip olmadı ama hem daha sağlıklı hemde fiyat uygunluğu sebebiyle bir ara cesaret edip denicem

• Beğendim
Tepkiler: Glngln

Rebellion

ESF Güru
@kaanzor elimde kimetsan saf vg var istersen sana kargo ödemesi karşılığında yollayabilirim, istersen kimetsan da 25-30 TL arası 1 litre satıyorlar... Subohm yapıyorsanız ve ciğer çekiminde rahatsızlık vermeden içiliebilir, sonuçta hafif kendine has tatlımsı bir tadı var. Tada kullanılan telde önemli fakör...

kaanzor

E-Sigara Kullanıcısı
@kaanzor elimde kimetsan saf vg var istersen sana kargo ödemesi karşılığında yollayabilirim, istersen kimetsan da 25-30 TL arası 1 litre satıyorlar... Subohm yapıyorsanız ve ciğer çekiminde rahatsızlık vermeden içiliebilir, sonuçta hafif kendine has tatlımsı bir tadı var. Tada kullanılan telde önemli fakör...
Çok teşekkürler hocam ciğer çekimi yapmıyorum malesef 1.3, 1.5 olm arası ağızdan ciğere kullanıyorum tel olarakta kanthal 32mm tel kullanıyorum
valla hocam az bir miktar gönderebilirseniz çok güzel olur denemiş olurum teşekkürler

• Beğendim
Tepkiler: Rebellion

drog

☾✰ 2die4 ☾✰
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Tekrar hatırlatma için teşekkürler @drog hocam peki
Aromadaki pg yaptığımız likiti bakteri ve mikoplardan koruyabilirmi... Tabiki %99 hiçbirşey koruyamıyor ama ne kadar yardımcı olur...

Öncesinde bir yerlerde paylaşmıştım. Likitte ve daha çok Atolarda olmak üzere Bakteri ve Mantar üreyebilir.
Mantar olarak Candida Albicans, Bakteri olarak ta Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus (MRSA) ürer. PG mutlaka ki Bakterileri ve Mantarların çoğunu eller, ama bu 2 sine birşey yapamaz.

Bu durumdan korunmanın özel bir yolu yok.
Bu nedenle kullandığımız Atoları en azından ayda 1 kez yeni bir Diş Fırçası ile fırçaladıktan sonra güzelce yıkamalı,
Sirkeli veya Etil Alkollü Suda bekletmeliyiz. Atoların özellikle girintili çıkıntılı bölgelerine dikkat etmeliyiz.

Likit olarak ta Ev-Yapçılar bilhassa demleme yaptıkları Şişelere aynı işlemi uygulamalı.
Ve kullanılan şişelerin Cam olmasına dikkat edilmeli.

Son düzenleme:

Rebellion

ESF Güru
Alkolde benim bildiğim bakteri ve mikopların çoğunu öldürmüyor, bayıltıyor diyebilirim... Ben kaynar suyla temizlik işlerini yaparım yada sütle, sirke ile tuz da bence uygun gibi duruyor... Hatta içtiğimiz likite bile bir damla damlatsak fena olmaz herhalde...

• Beğendim
Tepkiler: drog

konari

E-Sigara Tiryaki
ESF Hakem Heyeti
Platin Üye
Öncesinde bir yerlerde paylaşmıştım. Likitte ve daha çok Atolarda olmak üzere Bakteri ve Mantar üreyebilir.
Mantar olarak Candida Albicans, Bakteri olarak ta Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus (MRSA) ürer. PG mutlaka ki Bakterileri ve Mantarların çoğunu eller, ama bu 2 sine birşey yapamaz.

Bu nedenle kullandığımız Atoları en azından ayda 1 kez yeni bir Diş Fırçası ile fırçaladıktan sonra güzelce yıkalmalı,
Sirkeli veya Etil Alkollü Suda bekletmeliyiz. Atoların özellikle girintili çıkıntılı bölgelerine dikkat etmeliyiz.

Likit olarak ta Ev -Yapçılar bilhassa demleme yaptıkları Şişelere aynı işlemi uygulamalı.
Ustad evyap konusunda da asagidakileri daha onceden yazdim. Siz katki yapinca gene bu baslikta da buhardaslara katkimla hatirlatmak isterim.
Ictigimiz nbase yada evyapa hijyen ve mikrop bakteri anlaminda maksimum ozeni gosterirken, saf nbase dahi icerken cihazlarda gunluk temizligi ne kadar tam yapiyoruz. Bu temizligi nerede ve nasil ne ile yapiyoruz? Cogumuz musluk suyu ile. Havlu pecete veya pecete ile kurulama yap , doldur atoyu buhara devam..
Pekiyi o zaman ne kadar temiz olursa olsun ictigin likitin yada saf nbasein, zaten atomizorun sehir sebeke suyu ile yikandi. Normalde cogumuz buyuk sehirlerde musluktan su bile icmeyiz guvenip. O zaman aton pis kaldi mikrop yada bakterice.
Pekiyi sen ne yapiyorsun derseniz?
Ben araba gibi atolarima periyodik bakim yaparim. Driptipler dahil. Hatta driptiplerde daha sik yaparim. Cunku zaman zaman bu nasil birseymis versene diye denemek icin baskalari kullanir. Yada uzerinde kullanima bagli maddeler olusur.Bunun icin once musluk suyu ile yikadiktan sonra ultrasonik temizleyici ile kullandiklarimin tamamini temizlerim. Ultrasonikten sonra alkole batirir bir sure biraktiktan sonra tekrar musluk suyu ile yikar , son durulamasini ise eczanelerde satilan saf su yada distile su diye isterseniz verecekleri su ile yaparim.Bunu da surekli kullandiklarimda ayda 1 yaparim. Muslukta da gunluk olarak ne zaman ato yikasam son olarak ustunden saf su gecerim.
Yani siz olanca safliginda bir likit( nbase yada aromali likit) tuketseniz bile, cigere aldiginiz buharin temizligi toplu ekipman temizliginiz kadardir.

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
İki seneyi geçti aromasız içmeye başlayalı,ilk zamanlar güzel nbase bulmak sıkıntılı olduğu için bir süre aromalı ile birlikte kullandım.yaklaşık 1,5 yıldır mfs 100mg vg yi merck vg ile seyreltip aralıksız kullanıyorum.safsu %5 ile %10 arası kullanılan tanka göre değişiyor.aromaların zararlı olduğunu düşünmekle birlikte aromasız likitin sigaraya en çok benzeyen ve aratmayan likit olduğunu düşünüyorum.

oswald

chemİST
ESF Hakem Heyeti
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli

Bu nedenle kullandığımız Atoları en azından ayda 1 kez yeni bir Diş Fırçası ile fırçaladıktan sonra güzelce yıkalmalı,

Likit olarak ta Ev -Yapçılar bilhassa demleme yaptıkları Şişelere aynı işlemi uygulamalı.

Abi temizlik konusunda ateşten daha etkilisi yok :D
Arada bir atonun metal kısımlarını saf bütanla yakarım ben kesin çözüm :) ama alkol de işe yarıyor gerçi içmekten fırsat bulup temizlemek için kullanırsak :D

VaporZone

Sek Nbase İçer
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Sek nbase e kadar yükseldiysen bence nikotinide azalt hocam @VaporZone
Zirvede bırakmak gibi olur... Yada tam tersi nikotinsiz likitle sadece keyfe dönüştürebilirsiniz...

İşte ideali o gibi gözüküyor.Nikontinsiz likite geçmek. İnsanoğlu alışkanlıklardan bir vazgeçebilse...! Nasib...!

Arada bir atonun metal kısımlarını saf bütanla yakarım ben kesin çözüm :) ama alkol de işe yarıyor gerçi içmekten fırsat bulup temizlemek için kullanırsak :D

Ultrasonic temizleyicinin bir artısı varmı acaba?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
  • Beğendim
Tepkiler: Rebellion

drog

☾✰ 2die4 ☾✰
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli

Alkol olarak % 10 kadarını temizlik için kullanıp,
% 90 ını kendimiz kullanırsak, Mikrop neyin kalmaz. :D

VaporZone

Sek Nbase İçer
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
İki seneyi geçti aromasız içmeye başlayalı,ilk zamanlar güzel nbase bulmak sıkıntılı olduğu için bir süre aromalı ile birlikte kullandım.yaklaşık 1,5 yıldır mfs 100mg vg yi merck vg ile seyreltip aralıksız kullanıyorum.safsu %5 ile %10 arası kullanılan tanka göre değişiyor.aromaların zararlı olduğunu düşünmekle birlikte aromasız likitin sigaraya en çok benzeyen ve aratmayan likit olduğunu düşünüyorum.

İşte sıkıntı burada üstadım hala sigara aranıyor..!:)

oswald

chemİST
ESF Hakem Heyeti
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Ultrasonic temizleyicinin bir artısı varmı acaba?

Hocam ultrasonik temizleyici sadece dip köşe yerlere ulaşmak içindir yani öle bakteriler varki radyasyona dayanıklı artık gerisini sen düşün...
En etkili 2 yöntem biri yüksek sıcaklıktır bunun çalışma mantığı bakteri hücrelerinin kuruyarak yani içindeki canlılık faaliyetleri gösteren bölümlerinin hayati fonksiyonunu devam ettirebilmesi için gereken suyun yada sıvının buharlaştırılarak hücrenin ölümünün sağlanması
yada alkol gibi defenzektanlar ile hücre bütünlülüğünün bozularak parçalanması suretiyle ortamın hijyenikliğinin sağlanmasıdır bu iki yöntem harici pek etkili olmaz

VaporZone

Sek Nbase İçer
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Hocam ultrasonik temizleyici sadece dip köşe yerlere ulaşmak içindir yani öle bakteriler varki radyasyona dayanıklı artık gerisini sen düşün...
En etkili 2 yöntem biri yüksek sıcaklıktır bunun çalışma mantığı bakteri hücrelerinin kuruyarak yani içindeki canlılık faaliyetleri gösteren bölümlerinin hayati fonksiyonunu devam ettirebilmesi için gereken suyun yada sıvının buharlaştırılarak hücrenin ölümünün sağlanması
yada alkol gibi defenzektanlar ile hücre bütünlülüğünün bozularak parçalanması suretiyle ortamın hijyenikliğinin sağlanmasıdır bu iki yöntem harici pek etkili olmaz

Teşekkürler masraftan kurtulduk ozaman.:)

Son mesajlar